Farmacie Fitoterapie Timisoara - Tratamente Naturiste

  Fitoterapia - Tratamente si Remedii Naturiste

Fitoterapia este o metodă ce previne şi tratează bolile cu ajutorul plantelor sau a extractelor din plante. Substanţele chimice complexe conţinute de lumea vegetală sunt adevărate miracole pentru organismul omului. Fitoterapia a fost folosită din antichitate fiind parte a dezvoltării medicinei.

Farmacia Liant are în stoc o gamă variată de ceaiuri şi tincturi. Gemopreparatele obţinute din muguri şi mlădiţe de plante sunt folosite cu mult succes împreună cu celelalte metode de tratament tradiţionale sau alternative.

  Avantaje si despre fitoterapie

Fitoterapia (phyton = planta + therapea = tratament) este o stiinta straveche, care foloseste plantele medicinale, numite si oficinale, in scopul vindecarii. Odata cu descoperirile stiintifice ale secolului XX, fitoterapia a ieşit din empirism, punandu-se bazele terapeuticii cu plante pe baze stiintifice. Nu mica le-a fost insa mirarea cercetatorilor, cand pe baza analizelor chimice şi a testelor clinice, au confirmat în proportie de peste 80%, proprietatile farmacodinamice ale plantelor, intocmai cum erau prescrise de catre medicina populara.

Desi fitoterapia azi se bazeaza pe efectele curative ale unor compusi bio din plante, care poarta denumirea de principii active, aceasta veche stiinta a tamaduirii isi respecta regulile originare, valorificand materialul vegetal fara a extrage selectiv anumite substante sau principii din ţesuturile plantelor, aşa cum fac alte stiinte care valorifica vegetalele, ca farmaceutica sau aromoterapia. Din acest motiv, se poate spune, ca fitoterapia a ramas cea mai curata si mai naturala dintre stiinte. Principiile active din plantele medicinale se sintetizeaza la nivelul celulelor vegetale.

Pentru ca aceste substanţe naturale, cu actiune biologica asupra omului, sa poata fi valorificate corespunzator de catre organism, in diferite tulburari ele se vor regasi în diferite forme fitoterapeutice (fitofarmaceutice).

FORME FITOTERAPEUTICE SIMPLE
Cele mai simple forme fitofarmaceutice sunt acelea in care anumite parti ale plantelor se mesteca sau se consuma ca atare, fie crude, fie uscate şi macinate - sub forma de pulberi (praf). Majoritatea plantelor medicinale care se folosesc in stare cruda, apar primavara, fiind usor de consumat prin fragezimea lor. De cele mai multe ori, fitoterapia recurge la extragerea, insa neselectiva, a principiilor active din plante, obţinandu-se preparate numite extracte fitoterapeutice.